ПАТНИ ИСПРАВИ

Патниците кои ќе летуваат во Египет, Тунис и Турција, задолжително треба да поседуваат пасош со важност од најмалку 6 (шест) месеци од датумот на завршување на престојот на дестинацијата.

Проверката на валидноста на патната исправа е исклучиво на одговорност на патникот.

Лицата со пасоши кои не се македонски се должни сами да јапроверат визната регулатива и условите за влез во Египет.

Лицата со пасоши кои се македонски, за влез во Египет потребано е да извадат виза на аеродромот во Хургада.

Дополнителна документација за визата не е потребна, се става на пасош и истата е со моментална цена на чинење од 25 долари по лице.

За престој во Тунис и Турција не е потребна виза.

Агенцијата не превзема и не сноси одговорност доколку на патник со некомплетни и/или непроверени документи му е оневозможена реализацијата на аранжманот.

За сите три дестинации, во цената на аранжманот е вклучен багаж од 20 кг и рачен багаж од 5 кг по лице, без препораки за димензии на куфери.

Доколку се надмине тежината - од аеродромските служби ќе биде побарана соодветна доплата согласно тарифникот на авиокомпанијата.